Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Palamut

(Fırında Palamut nasıl yapılır)

Fırında Palamut için kullanılan malzemeler :
Palamut
sivri biber
maydanoz
taze nane
yarım çay bardağı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
biraz tuz
bir diş sarımsak
sirke

Tarifi :
Parçalanmış palamutlar fırın kabına dizilir.

Ayrı bir kapta doğranmış sivri biber, maydanoz, nane karıştırılır. Üzerine salça sulandırılarak eklenir. Sıvı yağ, tuz, sarımsak ve sirke ilave edilir, karıştırılır.

Karışım palamutların üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.