Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Yufkalı Et

(Yufkalı Et nasıl yapılır)

Yufkalı Et için kullanılan malzemeler :
1 kilo küçük doğranmış kuzu eti
1 yufka
3 domates 1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 patates
2 veya 3 adet patlıcan
1/2 litre süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
kaşar rendesi

Tarifi :
Etin suyu çektirilir. Sadece domates, tuz ve karabiber ilavesi ile iyice pişirilir. Patates ve patlıcanlar küp küp kesilip zeytinyağında kızartılır. Yuvarlak bir borcam'a yufka yayılır. Bir kat kızarmış patates, bir kat patlıcan döşenir. 3. kata et konur ve yufka börek gibi kapatılır. 1/2 litre sütten yapılan meyane üzerine dökülür. Çok katı olmamalı, istenirse biraz su ilavesi ile sulandırılabilir. Üzerine bol kasar rende serpilip, 200 derecede kızarıncaya kadar pişer.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Salata eşliğinde tek başına doyurucu oluyor.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : oya
Gönderdiği tarih : 20 Ocak 2007

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.