Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kır Pidesi

(Kır Pidesi nasıl yapılır)

Kır Pidesi için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
1 paket maya
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı erimiş margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk su bardağı ılık süt

içi için:
2 soğan
5 haşlanmış patates
baharatlar
200gr kıyma
tuz

Tarifi :
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak hamur elde edilir ve beklemeye bırakılır. Bir tavada soğan kıyma kavrulur sonra patates daha sonra baharatlar ve tuz konup altı kapatılır. Hamurdan bezeler alıp açılır, ortaya iç konup kenarlar katlanır. Fırına verilir, fırından çıkınca üzerine tereyağı sürülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : ayran
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yakamozdilek
Gönderdiği tarih : 18 Şubat 2007

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.