Ana Sayfa > Tatlılar > Krem Karemel

(Krem Karemel nasıl yapılır)

Krem Karemel için kullanılan malzemeler :
5 yumurta
yarım litreye yakın süt
1 su bardağı şeker
2 kaşık şeker
aliminyum bir kap ve düdüklünün içine sığabilicek düdüklü tencere

Tarifi :
Beş yumarta ile bir bardak şeker çırpılır , sütü ilave edip, aliminyum içinde iki kaşık şekeri yakın. Düdüklünün içine iki bardak su koyun. Süt karışımına vanilya sakız ve saire konabilir. Sütü aliminyum tencerenin içine dökün. Bu kabı düdüklünün içine koyun düdüklünün buharı çıkınca ocağı kısın. 15 dakika pişirin (düdük kapatılmayacak). Soğuduktan sonra çıkarın bir kaba ters düz edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : berko
Gönderdiği tarih : 04 Nisan 2007

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.