Ana Sayfa > Çorbalar > Kuşburnu Çorbası

(Kuşburnu Çorbası nasıl yapılır)

Kuşburnu Çorbası için kullanılan malzemeler :
500gr.kuşburnu
1yemek k.tereyağı
2yemek k.un
1litre su
200gr.kıyma
1tatlı k.tuz
1 tutam karabiber
kimyon
nane

Tarifi :
Ayıklayıp yıkanan kuşburnular 1litre suda 30 dakika kaynatılır. Daha sonra tel süzgeçten geçirilir. Diğer taraftan kıyma içerisine tuz, karabiber, kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Bunlar suda kaynatılarak pişirilir.

Bir tencereye tereyağı ve un konulur. Un kavruluncaya kadar karıştırılır. Bu karışımın içine kuşburnu suyu ilave edilir. 15 dakika süreyle karıştırılır. Hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 16 Nisan 2007

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.