Ana Sayfa > Tatlılar > Muzlu Sütlaç

(Muzlu Sütlaç nasıl yapılır)

Muzlu Sütlaç için kullanılan malzemeler :
1 kg. süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet muz
1 adet yumurta
yarım yemek kaşığı pirinç unu

süslemek için:
1 adet muz

Tarifi :
1 su bardağı suyla pirinçleri tencereye alıp, 10-15 dk. kadar pişirin. Pirinçler uzayınca sütü ekleyin. 30 dk. Kısık ateşte ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. Toz şekeri ekleyip 20 dk. daha pişirin. Muzları soyup çatalla püre haline haline getirin ve vanilya, yumurta, pirinç unu ekleyerek iyice birbirine karıştırın. Bu karışımı sütlaça hızlı hızlı karıştırarak katın. 5 dk. sonra ateşten alın. Sıcak sıcak kaselere paylaştırın. Üzerine servisin hemen öncesinde muz dilimleriyle süsleyin. (Muzun kararmaması için süslemeyi sona bırakın)

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 24 Nisan 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.