Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Etli Sebze Yemeği

(Etli Sebze Yemeği nasıl yapılır)

Etli Sebze Yemeği için kullanılan malzemeler :
1/5 çorba k.margarin
1/2 kg. kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet küçük doğranmış domates
3 adet sivribiber
1 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet kabak
6 adet brüksel lahanası
tuz, karabiber
maydanoz

Tarifi :
Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan,kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın. Bir buçuk çorba kaşığı margarini tencereye alıp eritin. Etleri yağda kavurun. Etler suyunu çekince,yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirin. Sonra doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin. En son brüksel lahanasını ilave edin. Tuz ve karabiberini katın. Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 01 Mayıs 2007

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.