Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Horhor Kebabı

(Horhor Kebabı nasıl yapılır)

Horhor Kebabı için kullanılan malzemeler :
6 enginar
100gr. rendelenmiş kaşarpeyniri
100gr. arpacık soğan
tuz
1 iri patates
1 havuç
10gr. tereyağı
500gr. kuzu kuşbaşı
3 su bar. su
1/5 tatlı k. un
50gr. taze bezelye
1/2 çay bar.dağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tarifi :
Enginarları temizleyin,Arpacık soğanları soyun. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanları ilave edip soteleyin. Eti ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı un serpip karıştırın ve 1-2 dk. daha kavurun. Havuç, patates, bezelye ve 1 su bardağı su ilave edip 40 dk. kısık ateşte pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin. Enginarlara 2 bar. su, 3 kaşık sıvıyağ, yarım limonun suyu ve yarım tatlı kaşığı un ilave edip, kısık ateşte 30 dk. pişirin. Tepsiye dizip hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri seripip 10 dk. fırında pişirin, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 19 Mayıs 2007

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.