Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kağıtta Kuzu Kebabı

(Kağıtta Kuzu Kebabı nasıl yapılır)

Kağıtta Kuzu Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg. kuzu kuşbaşı
2 soğan
3 domates
2 sivribiber
karabiber
1/2 demet dereotu
tuz 1/2 çay bardağı sıvıyağ

Tarifi :
Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Et, soğan, domates, sivribiber, dereotu, sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir kasede harmanlayın. Karışımı dört yağlı kağıda paylaştırıp bohça şeklinde kapatın. Tepsiye alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dk. pişirin. Kebapları servis tabağına alın ve kağıtları açıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 19 Mayıs 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.