Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Soslu Fıstıklı Kek

(Soslu Fıstıklı Kek nasıl yapılır)

Soslu Fıstıklı Kek için kullanılan malzemeler :
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Su bardağı un
5 Adet kayısı
Yarım su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 Çay bardağı damla çikolata
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Paket bitter çikolata

Tarifi :
Öncelikle yumurtayı şekerle çırpın. Sütü ekleyin. Çırpmaya devam ederek, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kaysıları küçük doğrayıp, fıstık ve damla çikolata ile karıştırın. Bu karışımın yarısını hamura ekleyin. Unu eleyerek malzemelere karıştırın. 8 Adet muffin kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine tozşeker serpin. Hamuru kalıplara doldurun. Üzerine kalan fıstıklı karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kabarana dek pişirin. Fırından aldığınız kekleri yuvarlak halinde dilimleyin. Hafif ılınınca,bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Keklerin üzerine, sıcakken gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : Ebrarsu
Gönderdiği tarih : 26 Haziran 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.