Ana Sayfa > Çorbalar > Tarhana Çorbası

(Tarhana Çorbası nasıl yapılır)

Tarhana Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 kaşık tereyağı
5 su bardağı su
1 su bardağı tarhana
tuz.

Tarifi :
Tarhanayı bir bardak ılık suda 10 dakika kadar bekletin. Domatesi rendeleyin. Biberleri ince ince doğrayın. Bu arada tencereye tereyağını alıp eritin. İçine salçayı, domatesi ve biberleri koyup biraz yumuşayana dek pişirin. Suya ve tarhanayı ilave edin. Kaynayana dek tarhanaların dibe çökmemesi için karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocağı kısıp, 5 dakika daha ateşte tutun. Dilerseniz, biraz tereyağında, kırmızı biberle altın rengine getirilmiş ekmek kıtırlarıyla servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.