Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Zeytinli Açma

(Zeytinli Açma nasıl yapılır)

Zeytinli Açma için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket erimiş margarin
aldığı kadar un
zeytin ezmesi
susam

Tarifi :
Bir kaba süt, maya, su, sıvıyağ, yumurta akı konulup iyice karıştırılır. Sonra tuz, şeker ve un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. 1 saat dinlendirilir. Hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlak açılır. İçine eritilmiş margarinden 1 kaşık sürülür. Zeytin ezmesi de sürülerek rulo yapılıp sonra simit şekli verilir. 15 dk. tepside bekletilip üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek fırına verilir. 20 dk. pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : durunun_annesi
Gönderdiği tarih : 18 Temmuz 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.