Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kakaolu Bisküvi

(Kakaolu Bisküvi nasıl yapılır)

Kakaolu Bisküvi için kullanılan malzemeler :
250 gr.margarin
1 su bard.toz şeker
1 yumurta
1 pk.vanilya
25 gr.kakao
aldığı kadar un
üzeri için pudra şekeri veya toz antep fıstığı

Tarifi :
Toz şeker eriyene kadar oda sıcaklığında yumuşamış margarinle yoğurulur. Sonra sırasıyla yumurta, kakao, vanilya, un koyulur. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde paraçalar koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Çatalla kurabiyelere biraz bastırıp iz çıkartılır. 170 derecede pişirilir. Fırından çıkınca pudra şekeri veya antep fıstığıyla süslenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : yağız
Gönderdiği tarih : 25 Temmuz 2007

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.