Ana Sayfa > Tatlılar > Limonlu Pelte Tatlısı

(Limonlu Pelte Tatlısı nasıl yapılır)

Limonlu Pelte Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 pk.pötibör bisküvi
4 su bardağı su
3 kaşık nişasta
2 su bardağı toz şeker
2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 kaşık hindistan cevizi

Tarifi :
Suyla nişastayı iyice karıştırın, şeker, limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıra karıştıra pişirin. Kalıbın dibine biraz muhallebi dökün ve yayın. Üzerine bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak şekilde malzemeyi yayın. En üstte muhallebi ve hindistan cevizi döküp buzdolabında 1 gün iyice dinlendikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yağız
Gönderdiği tarih : 25 Temmuz 2007

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.