Limonlu Pelte Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 pk.pötibör bisküvi
4 su bardağı su
3 kaşık nişasta
2 su bardağı toz şeker
2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 kaşık hindistan cevizi
Tarifi : Suyla nişastayı iyice karıştırın, şeker, limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıra karıştıra pişirin. Kalıbın dibine biraz muhallebi dökün ve yayın. Üzerine bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak şekilde malzemeyi yayın. En üstte muhallebi ve hindistan cevizi döküp buzdolabında 1 gün iyice dinlendikten sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : yağız Gönderdiği tarih : 25 Temmuz 2007