Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Hala Poğaçası

(Hala Poğaçası nasıl yapılır)

Hala Poğaçası için kullanılan malzemeler :
250 gr. margarin
1 su bard ılık süt
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (akı içine ,sarısı üzerine)
aldığı kadar un

Tarifi :
Önce ılık süt şeker ve mayayı karıştırın mayalanmaya bırakın. Başka bi kapta yağı, tuzu, yumurta akını karıştırın ve diğer kaptaki malzemeyi ekleyin unda ilave ederek hamur yapın yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın içinde istediğinz malzemeden harç koyun. Uçlarını toplayıp başaşağı oalcak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 175 derecelik önceden ısınmış fırında pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yağız
Gönderdiği tarih : 25 Temmuz 2007

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.