Ana Sayfa > Tatlılar > Şam Tatlı

(Şam Tatlı nasıl yapılır)

Şam Tatlı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
1 pk irmik
1 su bardağı un
kabartma tozu ve vanilya
üzeri için tuzsuz fıstık

şerbet için:
5 su bard şeker
5 su bard su

Tarifi :
Yoğurt un, şeker, irmik, kabartma tozu vanilya karıştırılarak bir hamur elde edilir. Yağlanmış orta boy borcama hamur yayılır. Üzerine belirli aralıklarla fıstık dizilir. 175 derecede fıstıkların üzeri kızarana dek pişirilir. Çıkartınca dilimlenir ve soğuk şerbet dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yağız
Gönderdiği tarih : 25 Temmuz 2007

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.