Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Sataraş

(Sataraş nasıl yapılır)

Sataraş için kullanılan malzemeler :
patlican
biber
domates
kuru soğan
sarmısak
az pirinç
tuz
sıvı yağ
pul biber

Tarifi :
Doğranmış soğanı az yağda kavururuz, ufak ufak doğranmış patlican ve biberi ekleriz. İyice kavurduktan sonra domates ve sarmısağı ve üzerini örtecek kadar su ekleriz. Bir kaç dakika pişirdikten sonra pirinci,tuzu ve pul biberi ekler ve pişmeye bırakırız.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Cacık, ayran, pilav, makarna
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : mabel
Gönderdiği tarih : 25 Temmuz 2007

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.