Ana Sayfa > Et Yemekleri > Patatesli Biftek

(Patatesli Biftek nasıl yapılır)

Patatesli Biftek için kullanılan malzemeler :
yenibahar
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı sirke
5 tane 150 gramlık dana biftek
5 çorba kaşığı margarin
yarım kilo patates
2 orta boy soğan
yarım su bardagı et suyu
tuz
karabiber ve diğer baharatlar
2 yumurta
un

Tarifi :
Kesilip, dövülmüş biftekler içerisinde yağ, biraz sirke,karabiber, kırmızı biber, kekik ve yeni bahar bulunan bir kaba marinaya yatırılır ve 2 saat kadar bekletilir.

Patatesler soyulup halka halka doğranır. Soğan soyulup julienne şeklinde doğranır. Soğan ve patatesler bir tencereye alınır, üzerine et suyu koyularak kaynatılır. Kaynayınca ateşten alınır, süzülerek yağlanmış tepsiye dizilir.
Marinadan alınan biftekler yumurta ve una batırılıp hafifçe kızartılır. Tepsideki soğan ve patateslerin üstüne dizilir.
(Arzu edilirse domates sos ve kaşar konulur.)

Fırında üstleri kızarıncaya dek pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pirinç Pilavı
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmurunkızı
Gönderdiği tarih : 29 Ekim 2007

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,009 saniyede oluşturuldu.