Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Gabaklaş

(Gabaklaş nasıl yapılır)

Gabaklaş için kullanılan malzemeler :
1 kg. kabak
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kuru sığan
1 çay bardağı çiçek yağı
tuz
Üzeri için: sarımsaklı yoğurt


Tarifi :
Soğan çok ince kıyılır, çiçekyağda pembeleşince kıyma atılır, kıyma suyunu salıp çekince, ince doğranmış sivri biber eklenir. Daha sonra uygun büyüklükte doğranmış kabak, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve tuz eklenir, karıştırılır, kapak karıştırılır. 20-25 dakika pişirilir. Servis yapılacağı sıra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 29

Gönderen : hafdjyre
Gönderdiği tarih : 04 Kasım 2007

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.