Ana Sayfa > Tatlılar > Sakızlı Sütlaç

(Sakızlı Sütlaç nasıl yapılır)

Sakızlı Sütlaç için kullanılan malzemeler :
8 su bardağı süt
7 çorba kaşığı toz şeker
2 parça damla sakızı
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tarçın

Tarifi :
Pirinç unu ve nişastayı bir kapta karıştırın. 1 bardak suyu azar,azar ilave ederek karışımı bulamaç kıvamına getirin. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp 1,5 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sütü ekleyip bir taşım kaynatın.

Dövülmüş damla sakızı ve nişastalı karışımı azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Şekeri ekleyip koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişrmeye devam edin. Ocağı kapatıp kepçe ile kaselere paylaştırın. Üzerine toz tarçın serpip ılık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 24 Kasım 2007

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.