Ana Sayfa > Tatlılar > Yumurta Tatlısı

(Yumurta Tatlısı nasıl yapılır)

Yumurta Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı un
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Şerbet için;
1 çay fincanı toz şeker,
1 tutam safran,
2 çay fincanı su.

Tarifi :
Tencerede şeker ,su kaynatılır şerbet kıvamını alınca safran katıp karıştırılıp ocaktan indirilir.

Yumurta, un,yoğurt iyice çırpılıp, hafif yağlanmış teflon tavada çevirerek iki tarafı pişirilir. Pişirme esnasında eşit olarak üçgen şeklinde kesip iki dakika daha pişirin.

Üzerine bir bardak şerbet döküp suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Arzuya göre ılık, ya da soğuk servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 02 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.