Ana Sayfa > Tatlılar > Muhallebili Kadayıf Tatlısı

(Muhallebili Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır)

Muhallebili Kadayıf Tatlısı için kullanılan malzemeler :
250 gr. Yaş kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
yarım bardak sıvı yağ

Muhallebi için:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
2 yemek kaşığı nişasta
50 gr. Margarin
1 paket vanilya

Tarifi :
Teflon tencere içerisine kadayıfı avucumuzda ufalayıp koyarız, yağ, şeker katarak yanan ocakta dört-beş dakika şeker kıvamını alana kadar karıştırıp kavururuz.

Muhallebi :
Süt, un, nişasta, şekeri tecerede muhallebi kıvamı pişirilir, ocak kapatılır tencereye margarin, vanilya yı katıp mixer ile
beş dakika çırpılır kıvamını alan muhallebiyi sıcak, sıcak borcamın içine döküp yarısını ayırdığımız diğer kadayıfı da üzerine yayarız soğuyunca kesip üstüne çekilmiş ceviz serperek servis tabağına alırız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 09 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.