Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > İç Baklalı Yaprak Sarması

(İç Baklalı Yaprak Sarması nasıl yapılır)

İç Baklalı Yaprak Sarması için kullanılan malzemeler :
500gr. Salamura asma yaprağı
2 su bardağı iç bakla
2 su bardağı ince yarma
2 ad. büğük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul veya toz kırmızı biber
1-2 ad. kemikli et
2 su bardağı et suyu
tuz

Tarifi :
1 gece önceden ıslatılmış ve haşlamış olan iç bakla Rondo dan geçirilip ufak parçalara bölünür. Üzerine yıkanmış ve ayıklanmış olan ince yarma, doğranmış kuru soğan, ince kıyılmış dere otu, nane ,salça , tuz ve baharatlar ilave edip yoğurularak dolma harcı hazırlanır.

Hazırlanan harç ile dolmalar hafif kalın olarak sarılır.

Pişirme aşamasında tencerenin dibine kemikli et yerleştirip üzerine sarılmış dolmalar sıkı şekilde dizilir.

2 su bardağı sıcak su eklenerek önce harlı ateşte biraz kaynayınca, kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 09 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.