Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pırasa Böreği

(Pırasa Böreği nasıl yapılır)

Pırasa Böreği için kullanılan malzemeler :
yarım kg. ince pırasa
1 kg. yufka
1 kg. yoğurt,
1 bardak sıvı yağı,
2 tane orta boy patates,
1 tane orta boy beyaz kuru soğan,
tuz
karabiber
susam
çörek otu

Tarifi :
Pırasaları ince, ince doğrayın. Kuru soğanı ince, ince doğrayın. Soyulmuş patatesleri rendeleyin
Tuz, karabiber katıp hepsini bir kap içerisinde harmanlayın. Yoğurt, yağ, tuz bir kase içerisinde iyice karıştırıp sos yapın.

Üst, üste yaydığımız yufkaları ortasından iki eşit parça halinde olacak şeklinde kesin. Yarım daire şeklin deki yufkaları üst, üste yayın. Hazırlanan sos üstteki yufka üzerine fırça yardımı ile iyice sürün. Harmanladığımız pırasalı malzeme den birazı soslu yufka üzerine güzelce yayın. Üzeri malzemeli yufkayı yuvarlayarak rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine ( spiral ) şeklinde olacak şekilde yuvarlayarak yerleştirin. Üst, üste olan yufkaları bitene kadar bu şekilde tepsiye yerleştirin.

Tepsideki böreği kesin. Kalan sosu tepsinin üzerine bol cana yayın. Üzerine çörek otu, susam serpiştirin yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş börek orta dereceli ısınmış fırında iki tarafı kızarana kadar pişin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Ayran
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 14 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.