Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pizza Hamuru

(Pizza Hamuru nasıl yapılır)

Pizza Hamuru için kullanılan malzemeler :
250g un
15g taze maya
120ml ılık su
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı

Tarifi :
Bir kasede unu ve tuzu ele unun ortasına çukur açın. Ayrı bir kaseye ılık suyu kat mayayı içerisine karıştır bir çatalla mayayı dağıt. Mayayı unun ortasına açmış olduğunuz çukurun içerisine boşaltın ve yoğurarak hamur haline getirin. Bir düz zemine al ve hamuru kendinize doğru çekerek aç ve tekrardan bir araya getirin böylece yumuşak ve elastik hale gelecektir.

Hamuru yuvarlayıp, kasenin içerisine koyup üzerine bir örtü örtün ve oda sıcaklığında 3 saat kadar kabarmak üzere bekletin. İki katı olacak şekilde kabarmış olacaktır. Hamuru ellerinizin içiyle bastırarak düzleştirip yumak haline getirin önceden unlanmış hamur tahtasında hamur yumağını 5mm kalınlıkta olacak şekilde açın.

Bir yağlı kağıda fırça kullanarak zeytinyağını sürün. Açmış olduğun pizza hamurunu üzerine koyup pizzanızın içerisine istediğiniz malzemeleri katıp 220°C e önceden ısıtılmış fırında 20dk kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 03 Ağustos 2008

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.