Ana Sayfa > Et Yemekleri > Dana Yahni

(Dana Yahni nasıl yapılır)

Dana Yahni için kullanılan malzemeler :
800 gr. dana eti (kürek)
tuz
karabiber
50 ml zeytinyağı
2 ince doğranmış soğan
12 diş kabukları soyulmuş sarmısak
yarım demet maydanoz
2 defne yaprağı
16 küçük domates
400 ml etsuyu.

Tarifi :
Dana etini yaklaşık 25-30 gramlık büyük küpler halinde parçalara ayırın, üzerine tuz ve karabiber ekin. Eti zeytinyağında pişirin, daha sonra soğan ve sarımsakları ekleyerek pişirmeye devam edin. Maydanozları yıkayıp temizleyin ve kurutun, ince ince kıyın ve defne yapraklarıyla ve yıkadığınız domateslerle birlikte ete ekleyin. Karışıma etsuyunu da ekleyin. Kısık ateşte bir saatten azolmaması koşulu ile pişrin. Daha sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Biraz soğuduktan sonra servise hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.