Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Yumurtalı Ekmek

(Yumurtalı Ekmek nasıl yapılır)

Yumurtalı Ekmek için kullanılan malzemeler :
4 adet kızarmış tost ekmeği
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı katı yağ
yeteri kadar tuz, karabiber, nane


Tarifi :
Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup, delmeden çıkarınız. Bir tava içerisine katı yağı koyup eritiniz. Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek şekilde tavaya koyup kızartınız. Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz. Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız. Tavanın üzerini kapatıp, beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz. Sarılar hafif sertleşince ateşten alınız.

Tuzunu, karabiberini, nanesini ekleyip sıcak, sıcak ikram ediniz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2008

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.