Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Kalamar Tava

(Kalamar Tava nasıl yapılır)

Kalamar Tava için kullanılan malzemeler :
6 adet orta boy kalamar
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı un
tuz

sos:
5 doğranmış domates
yarım havuç
2 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen

Tarifi :
Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ). Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.

Sosu için:
Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın. Sarımsak ve soğanı küçük doğrayın. Tavaya sıvı yağı aktarın. Havucu, soğanları, sarımsakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun. Ardından doğranmış domatesleri tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 4- 5 dakika kaynatalım. Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2008

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.