Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Midye Tava

(Midye Tava nasıl yapılır)

Midye Tava için kullanılan malzemeler :
36 adet iç midye
1 bardak un
1 bardak kızartma yağı
1 adet limon
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 maden sodası
tuz

Tarifi :
Yumurtaları bir delikli süzgece kırıp aklarını altındaki kaba akıtın. Süzgeçte kalan sarılarını ayrı bir kaba alın. Bir tencereye unu koyup ortasına çukur açın ve 1 bardak maden sodası, margarin ve 2 adet yumurta sarısı koyarak karıştırın. Sonra kenara ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz serpin ve telle köpürene kadar dövün ve bunları biralı hamura ilave edip iyice karıştırın. Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın ve midyeleri tek, tek önce bir tabak içindeki una hafifçe bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2008

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.