Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sarımsaklı Bulgur Pilavı

(Sarımsaklı Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Sarımsaklı Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bulgur
2 adet sarımsak
2 bardak su(su bardağı ile)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tablet tavuk suyu

Tarifi :
Önce tereyağı ateşte kızdırılır. Sonra yıkamış olduğumuz bulgur pilavı yağın içine eklenir ve biraz kavrulur. 2 Bardak su ilave edilir. Küçük küçük doğradığımız sarımsaklar ilave edilir. Su kaynarken 1 adet tavuk tableti içine konur, kısık ateşte pişirilir. Üzerine de bir miktar kırmızı biber ve karabiber atılır. Sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Menemen
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : ruya22
Gönderdiği tarih : 11 Mart 2008

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.