Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Portakal Kabuklu Kurabiye

(Portakal Kabuklu Kurabiye nasıl yapılır)

Portakal Kabuklu Kurabiye için kullanılan malzemeler :
3/4 su bardagi un
1 paket buğday nişastası
1 cay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
100 gram margarin
2 adet portakal kabuğu

Tarifi :
Unu, nişastayı ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ile derin bir kaba ekleyin ortasını havuz gibi açın. Toz şekeri, yumurtayı ve buzdolabından yeni çıkmış ve küp küp kesilmiş margarini koyun be hepsini karıştırın. Portakallardan birinin kabuğunu ince birini kalın rendeleyin ve hamura atın. Hamuru ikiye bölün. Düz bir zeminde 5_6mm kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlak bisküviler kesin. Yağlanmış tepsiye sıralayın önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : rebell_girl
Gönderdiği tarih : 05 Ağustos 2008

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.