Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Muhallebi (Bebek)

(Muhallebi (Bebek) nasıl yapılır)

Muhallebi (Bebek) için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı tozşeker

Tarifi :
Sütü bir tencereye boşaltın. Pirinç ununu ekleyip blenderle karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirip şeker ilave edip karıştırın. Soğuyunca vakumlayarak saklayın. Bebeğiniz yiyeceği zaman ılıtın.


Püf noktaları:
Şeker mutlaka ateşten indirildikten sonra eklenmelidir. Şekerin önceden eklenmesi protein değerinin azalmasına neden olur.

Ek mamaya geçilen ilk günlerde sütü sulandırabilirsiniz. Bebeğinizin sağlığı için mutlaka pastörize süt kullanın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 25 Ekim 2008

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.