Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Tavuklu Kebap (Bebek)

(Tavuklu Kebap (Bebek) nasıl yapılır)

Tavuklu Kebap (Bebek) için kullanılan malzemeler :
1 parça kemiksiz kalça eti
1 domates (küp küp doğranmış)
1 küçük boy patates (küp küp doğranmış)
1 küçük havuç (küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı rendelenmiş kuru soğan
bir küçük çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
az tuz


Tarifi :
Tavuk etini küp küp doğrayın. Küçük bir tencerede soğanı kavurun. Ardından domatesi biraz kavurup, tavuğu, sonra havuç ve patatesi ekleyin. Bunların hepsi, kavrulunca, sıcak suyu ve tuzu ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz, bebeğiniz 10. aydan sonra bebeğinize sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 25 Ekim 2008

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.