Ana Sayfa > Tatlılar > Elmalı Muhallebi

(Elmalı Muhallebi nasıl yapılır)

Elmalı Muhallebi için kullanılan malzemeler :
Elmalı karışım:
5 adet elma
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı toz şeker
½ limon suyu

Muhallebi:
1 kg süt
1 yumurta sarısı
½ su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 limonun kabuğunun rendesi

Tarifi :
Elmaların kabuklarını soyun, dörde bölerek tencereye yerleştirin. Bir kahve fincanı su, 1 kahve fincanı toz şeker ve ½ limon suyu ekleyerek kaynatın. Suyunu çekince karışımı dikdörtgen borcama dökün.

Başka bir yerde 1 kg sütü, 1 yumurta sarısını, ½ su bardağı unu, 1 su bardağı toz şekeri, 1 limon kabuğunun rendesiyle birlikte karıştırıp orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Borcamdaki elmalı karışımın üzerine dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.