Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Köfteli Patlıcan Kebabı

(Köfteli Patlıcan Kebabı nasıl yapılır)

Köfteli Patlıcan Kebabı için kullanılan malzemeler :
½ kg kıyma
2 soğan (rendelenmiş)
1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
1 kg bostan patlıcan (yaklaşık bir cm kalınlığında yuvarlak olarak dilimlenmiş)

Üzeri için:
3-4 domates (ince ince yuvarlak dilimlenmiş)
4-5 sivri biber (iki ya da üç parça şeklinde kesilmiş)
1 kaşık domates salçası
2 fincan kadar su (salçayı sulandırmak için)


Tarifi :
Patlıcanları iyice yıkayın, 1 parmak kalınlığında yuvarlak olarak dilimleyin ve yarım saat kadar tuzlu suda beklemeye bırakın.

Bu arada, ayrı bir kapta kıyma, soğan, ekmek içi, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Bu köfte harcından avucunuzun ortasına irice bir ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, el ayasını hemen hemen dolduracak büyüklükte yuvarlak köfteler yoğurun. Hazırladığınız köftenin üstünden hafifçe parmaklarınızla bastırarak köftenin bombesini ortadan kaldırın.

Tuzlu suyunu süzdüğünüz patlıcan dilimlerini fırın tepsisine ya da cam kalıba dizin. Her bir patlıcan diliminin üzerine hazırladığınız köfteleri tek tek yerleştirin. Ardından domates dilimlerini ve yeşil sivri biberleri de köftelerin üzerine koyun. Her bir patlıcan-köfte-domates-biber birimine, pişerken dağılmaması amacıyla bir kürdan batırın. Suda ezdiğiniz salçadan da her bir köftenin üzerine birer kaşık gezdirin. Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağını da parça parça köftelere ya da fırın tepsisine ilave edin. 1,5 bardak sıcak su ekleyerek alt üst fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya dek (45 dakika kadar) pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.