Ana Sayfa > Et Yemekleri > Et Tandır

(Et Tandır nasıl yapılır)

Et Tandır için kullanılan malzemeler :
1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir)
¼ limon (2-3 dilim ince limon)
1 defne yaprağı
tuz
karabiber
kekik

Tarifi :
Eti soğuk suda güzelce yıkayın. Tuz, karabiber ve kekiği bir küçük kasede karıştırın; 1 defne yaprağını da bu kaseye elinizle ufalayın. Baharat karışımını etin her tarafına parmaklarınızla sürerek iyice yedirin. Başka bir yerde çok ince olarak dilimlediğiniz limonu tencerenin tabanına serin. Baharat karışımına bulanmış eti de limonun üstüne yerleştirin. Etin üzerine, eti kaplayacak büyüklükte bir tabağı (ters çevrilmiş olarak) koyun. Tencerenin kendi kapağını da kapattıktan sonra çok kısık ateşte (mum ateşinde) 2,5-3 saat kadar pişirin. Servis sırasında yanında püre ile ikram ederseniz çok yakışacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.