Ana Sayfa > Çorbalar > Patates Çorbası

(Patates Çorbası nasıl yapılır)

Patates Çorbası için kullanılan malzemeler :
4 patates (kabukları soyulmuş, küçük parçalar şeklinde doğranmış)
1 su bardağı su (patatesleri haşlamak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı sıcak su
1 paket (250 ml) krema (ya da 2 su bardağı süt)
1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
½ kaşık kırmızı pul biber

Tarifi :
Patateslerin kabuklarını soyun, küçük parçalar halinde doğrayarak haşlayın. Haşlanmış patatesleri kalan suyuyla beraber “blender”dan geçirin. Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 yemek kaşığı unu ateş üzerinde karıştırarak kavurun. “Blender”dan geçmiş patatesleri ve bir tutam tuzu ekleyin. Hızlı karıştırmaya devam ederek 4 su bardağı sıcak suyu da yavaş yavaş ilave edin. Kaynayınca 1 kutu krema (ya da 2 su bardağı süt) ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Servis öncesi ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı tereyağını, ½ kaşık kırmızı pul biberle ocak üzerinde kızdırın ve tabaklara alınan çorbaya ekleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.