Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Cevizli Ekmek

(Cevizli Ekmek nasıl yapılır)

Cevizli Ekmek için kullanılan malzemeler :
1+ 1/8 cup ılık su ( 1 subardağı+1/3 su bardağı su)
2+1/2 tbsp süt tozu ( 2,5 yemek kaşığı )
2+1/2 tbsp zeytin yağı ( 2,5 yemek kaşığı )
2+1/2 tbsp şeker ( 2,5 yemek kaşığı)
1+1/2 tsp tuz ( 1,5 tatlı kaşığı tuz )
3 Cup un ( 3 su bardağı un silme )
1+1/4 tsp instant maya ( 1+1/4 tatlı kaşığı)
1 Cup Ceviz ( 1 su bardağı Ceviz )

Tarifi :
Bu sıralama ile malzemeleri makinanın kabına koyun ve yoğurma,pişirme işlemini başlatın. Makinanın ikinci yoğurma işlemine geçtiği an ( bip sinyalini duyunca ) cevizi ilave edin.

Elinde yapacak olanlar için yine aynı sırayla malzemeleri kaba koyup yoğurun ve üzerini örtüp 40 dk kabartın ( sıcak ortamda. Güneş ile ısınmış oda yada kalörifer yanı ) Tekrar yoğurun ( Bu arada cevizi ilave edin ) ve iyice kabardıktan sonra önceden ısınmış 180-190 derecede pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 19 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.