Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Baklalı Enginar

(Baklalı Enginar nasıl yapılır)

Baklalı Enginar için kullanılan malzemeler :
6 adet enginar
1 iri boy soğan
1 su bardağı bakla
yarım demet dereotu
1 küp şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Enginarları geniş bir tencereye koyun. Az suyla haşlamaya bırakın. Ayrı bir tencereye yağ koyup, iri iri doğranmış soğanları kavurun. Sonra bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kuru baklayı tencereye katıp, soğanla birlikte kavurun.

Tuz ve şekerle birlikte biraz su koyup, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra pişmiş baklaları enginarların üzerine koyun. Biraz da beraber pişirin. Dereotunu ince ince doğrayıp, baklaların üzerine koyun. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.