Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Portakallı Limon Çiçeği Keki

(Portakallı Limon Çiçeği Keki nasıl yapılır)

Portakallı Limon Çiçeği Keki için kullanılan malzemeler :
125 gr eritilip ılıtılmış margarin
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 adet limonun suyu
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Sosu İçin:
1 su bardağı taze portakal
4 çay kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarifi :
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri, derin bir kaba aktarın. Mikserin yüksek devri ile 2-3 dakika şeker iyice eriyinceye kadar çırpın. Üzerine eritip ılıttığınız margarin, ılık haldeki süt ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp, 1-2 dakika daha karıştırın. Diğer taraftan un ve kabartma tozunu başka bir derin kaba koyup, elinizle iyice karıştırın. Bu unlu karışımı bir tel süzgeç yardımı ile eleyerek, yumurtalı karışıma ilave edin.

Mikserin düşük devriyle çırpmaya devam ederek malzemeleri Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kabına aktarın.

Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekledikten sonra, dilimleyerek servis tabağına alın.

Sosu hazırlamak için; portakal suyu ve mısır nişastasını küçük bir tencereye aktarıp, üzerine pudra şekerini ekleyin. Sonra tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpın. Sosu kısık ateşte, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, karıştırmaya devam ederek ılımasını sağlayın.

Sosu kek dilimlerinin üzerine gezdirip, servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.