Ana Sayfa > Salatalar > Patatesli Salata Tifani

(Patatesli Salata Tifani nasıl yapılır)

Patatesli Salata Tifani için kullanılan malzemeler :
4 adet orta boy patates
1 su bardağı dolusu makarna (Midye ya da penne makarna kullanmanızı tavsiye ederim.)
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
5-6 adet konserve kuşkonmaz
100 gr mozzarelle peyniri (yaklaşık 2 top)

Sos için;
2 çay kaşığı dolusu light mayonez
2 çay kaşığı dolusu hardal
1 adet limonun suyu
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan ılık su
2 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber

Tarifi :
Patatesleri kabuklarıyla beraber tencereye koyduktan sonra iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp soyun. Patatesleri ortadan ikiye bölüp halka halka dilimleyin ve derin bir kaba yerleştirin. Makarnayı kaynayan suyun içinde 8-10 dakika haşlayıp süzün ve patateslerin üzerine ekleyin. Üzerine ayıklayıp ince ince doğradığınız maydanoz ve taze naneyi ilave edin. Konserve kuşkonmazları süzüp 2-3 santim eninde parçalar elde edecek şekilde doğrayın ve malzemelerin üzerine aktarın. Hardal ve limon suyunu derin bir kapta çatalla iyice çırpın. Zeytinyağı ve ılık suyu da azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Tuz ve kırmızı biberi de kattıktan sonra tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirip iyice karıştırın. Üzerini mozzarella dilimleriyle süsleyip servise sunun. İsterseniz salatanın üzerine kiraz domates de ekleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.