Yoğurtlu Turp Salatası için kullanılan malzemeler :
½ adet kırmızı lahana
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı konserve mısır
1 demet maydanoz
2 adet orta boy beyaz turp
15-20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
Sos için;
1 su bardağı tatlı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
varsa 3 yemek kaşığı tahin
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tarifi : Kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölüp incecik doğrayın. Üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz serpip hamur yoğurur gibi yoğurarak lahanayı yumuşatın. Diğer taraftan, havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin ve ayıklayıp çok ince kıydığınız maydanozla birlikte lahananın üzerine aktarın. Konserve mısırın suyunu süzüp malzemelerin üzerine ilave edin. Turpların kabuğunu soyup rendeleyin. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip ovalayarak acı suyunu çıkardıktan sonra salatanın üzerine aktarın. Sosu hazırlamak için; yoğurt ve mayonezi derin bir kasede çatalla çırptıktan sonra tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serperek tekrar karıştırın. Varsa tahini de ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine aktarıp karıştırın. Üzerini çekirdeksiz zeytinle süsleyerek servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009