Ana Sayfa > Tatlılar > Portakallı Sıcak Sufle

(Portakallı Sıcak Sufle nasıl yapılır)

Portakallı Sıcak Sufle için kullanılan malzemeler :
50 gr tereyağı
4 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı dolusu portakal suyu (taze sıkılmış ve süzülmüş olmalı)
2 adet portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)

Tarifi :
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını orta boy bir tencereye koyun. Üzerine unu azar azar ilave edip tahta bir kaşıkla bastırarak unu yağa yedirmeye çalışın. Üzerine tozşekeri ekleyip bastırarak tekrar karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edip portakal suyunu aktararak iyice karıştırdıktan sonra tencereyi kısık ateşin üzerine oturtun. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ılık hale gelmesi için kenarda bekletin. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp ayrı ayrı derin kaplara aktarın.

Yumurta beyazlarının üzerine yarım çay kaşığı tuz ve 3 çay kaşığı tozşeker ilave edip mikserin yüksek devriyle çırpın. Yaklaşık 10 dakika sonra kar gibi olup iyice katılaşan yumurta aklarını bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarını da mikserle, 1-2 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Ilık hale gelen muhallebinin üzerine önce yumurta sarılarını aktarıp tahta kaşıkla karıştırın. Son olarak, kar gibi olan yumurta aklarını yavaş yavaş ve tahta kaşıkla karıştırarak muhallebinin içine aktarın. Tahta kaşıkla 1 dakika kadar karıştırarak tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Fırına dayanıklı tek kişilik kapları ya da kenarları yüksek büyük boy bir sufle kabını yumuşak margarinle yağlayın. 1 yemek kaşığı kadar unu kalıba serpiştirin. Hazırladığınız portakallı muhallebiyi tek kişilik kalıplara paylaştırın. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta, kabarma payını göz önüne almak ve kapları tam olarak doldurmamaktır. Sufleyi önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında iyice kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sufleyi çırpılmış hazır süt kreması ve pudra şekeriyle birlikte servise sunun.


Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.