Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kabaklı Makarna Böreği

(Kabaklı Makarna Böreği nasıl yapılır)

Kabaklı Makarna Böreği için kullanılan malzemeler :
½ paket erişte makarna
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy yeşil kabak
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Sos için;
4 adet yumurta
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz, karabiber

Tarifi :
Böreğin sosunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları geniş bir kaseye kırdıktan sonra tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla 1-2 dakika çırpın. Üzerine, sıvıyağ, kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü de aktarıp tuz ve karabiberi serpin. Çırpmaya devam ederek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Diğer taraftan, makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayıp süzün. Soğan ve kabağı soyduktan sonra rendeleyin.

Dereotunu incecik doğrayın. Rendelediğiniz kabak ve soğanı, incecik doğradığınız dereotunu, süzdüğünüz ılık makarnayı derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı sosu, bu sebzeli karışımın üzerine aktarın. Son olarak, üzerine rendelenmiş peyniri de ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Fırına dayanıklı olan kenarları yüksek orta boy bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Hazırladığınız makarnalı karışımı yağlanmış fırın kabına aktarıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Makarna böreğini 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 40-45 dakika pişirip çıkarın ve sıcak sıcak dilimleyerek servise sunun.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.