Ana Sayfa > Tatlılar > Kivili Bisküvili Tart

(Kivili Bisküvili Tart nasıl yapılır)

Kivili Bisküvili Tart için kullanılan malzemeler :
Hamur için;
30 adet pötibör bisküvi
150 gr bitkisel margarin
2 çay kaşığı toz tarçın
3 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için;
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı dolusu un
8 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
2 poşet toz kremşanti (150 gr)
1,5 su bardağı soğuk süt
2 adet orta boy yumuşak kivi
3 yemek kaşığı dövülmüş şamfıstığı içi

Tarifi :
Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ya da temiz bir buzdolabı poşetinin içinde ezerek un haline getirdikten sonra derin bir kaba aktarın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğuk suyu da aktarıp yoğurmaya devam edin. Diğer taraftan, 20-25 santim çapında olan ve alt kısmı çıkabilen bir tart kalıbını ya da kelepçeli bir kalıbı yumuşak margarinle iyice yağlayın.

Yoğurduğunuz hamuru bu kalıba kenarlarını 1-2 santim yükselterek yerleştirin. Ortası çukur hamuru buzdolabıda bekletin. Diğer taraftan, üzerinin kremasını hazırlamak için; süt, mısır nişastası, irmik ve unu orta boy bir tencereye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın. Tozşeker ve vanilyayı ilave edip orta ısılı ateşte, tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Kaynamaya başlayınca, yumurta sarısını ekleyip 1 dakika kadar daha hızlıca karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğumasını bekleyin. 2 poşet toz kremşantiyi başka bir kaba aktarıp üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü ilave edin. Mikserin yüksek devriyle iyice katılaşıncaya kadar, 2-3 dakika çırpın. Tartı buzdolabından çıkarıp ılık haldeki kremayı ortasındaki çukura kaşıkla yayın. Üzerine de başka bir kaşıkla kremşantiyi düzgün bir şekilde yayın. Tartı buzdolabında en az 6 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman üzerini kivi dilimleri ve şam fıstıkla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.