Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar

(Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır)

Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar için kullanılan malzemeler :
4 adet konserve enginar
2 adet orta boy havuç

Sos için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 çay kaşığı dolusu un
4 çay kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı ılık tavuk suyu
2 demet dereotu

Tarifi :
Havuçları soyup ince halkalar halinde doğradıktan sonra orta boy bir tencereye koyun. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için, zeytinyağı ve unu derin bir kaseye aktarıp tozşeker ve limon suyunu ekleyin. Karışımı çatal yardımıyla çırpmaya devam ederken tuzu serpip ılık haldeki tavuk suyunu ilave edin. Malzemeleri iyice çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin.

Hazırladığınız bu sosu havuçların üzerine gezdirip tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtarak havuçlar yumuşayıncaya kadar, en az 20 dakika pişirin.

Konserve enginarları süzüp tencereye koyun ve havuçlarla birlikte 5 dakika pişirin (enginarlar konserve olduğu için fazla pişirmeye gerek yoktur). Tencereyi ocaktan alıp enginar ve havucun soğumasını bekleyin. Havuçları tencereden alıp mutfak robotunda püre haline getirin. Enginarları, çanak kısımları yukarıya bakacak şekilde servis tabağına dizin. Havuç püresini kaşık yardımıyla enginar çanaklarının içine doldurun. Tenceredeki sosu enginarların üzerine gezdirip incecik kıyılmış dereotuyla süsledikten sonra soğuk olarak servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.