Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Karidesli Şehriye Pilavı

(Karidesli Şehriye Pilavı nasıl yapılır)

Karidesli Şehriye Pilavı için kullanılan malzemeler :
200-250 gr dondurulmuş minik karides
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
3 yemek kaşığı soya sosu
2 su bardağı dolusu tel şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tarifi :
Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde kızdırıp üzerine dondurulmuş karidesleri ve rendelenmiş soğanı aktarın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Sapını kesip tohumlarını ayıkladığınız dolmalık biberi kibrit çöpü formunda, ince uzun şeritler halinde doğrayın. Biber dilimlerini kavrulmuş karideslerin üzerine ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Tel şehriyeyi de tencereye aktarıp tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serptikten sonra karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.

3 su bardağı sıcak suyu ve soya sosunu da ilave edip tekrar karıştırın. Ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatarak pilavı kısık ateşte, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika kadar dinlendirdiğiniz pilavı aşağıdan yukarıya doğru karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz üzerine çok ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.