Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kremalı Et Sote

(Kremalı Et Sote nasıl yapılır)

Kremalı Et Sote için kullanılan malzemeler :
2 yemek kaşığı salça
100 gr soğan
700 gr. süt dana biftek
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
200 ml. süt kreması
2 yemek kaşığı nişasta
1-2 sap maydanoz
tuz
karabiber.

Tarifi :
Soğanları ince ince kıyın. Biftekleri ince ince kesin. Kestiğiniz biftekleri kızgın yağda kızartın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Delikli kepçeyle yağını süzerek tavadan alın. Soğanları kızartma yağında ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Bu arada domatesleri soyup iri iri doğrayın, maydonozu kıyın. Domatesleri ve salçayı soğanlara katın. Yine ağzı kapalı halde normal ateşte 5 dakika pişirin. Kremayı ilave edip bir taşım kaynatın. Sosu, suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. Eti sosa katın. Tuz, karabiber ekleyin. Servis yapmadan önce üzerine maydonoz serpiştirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.