Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Islak Kek

(Islak Kek nasıl yapılır)

Islak Kek için kullanılan malzemeler :
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
3 yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Tarifi :
Toz şeker, süt ve kakaoyu iyice karıştırın ve bundan bir su bardağı ayırın. Kalan malzemenin içine yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp 175 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki fırından çıkarın ve ayırdığınız sosu hiç bekletmeden üzerine döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Kaynak : Meltem'in Günlüğü



Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 11 Nisan 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.