Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sebzeli Et Sote

(Sebzeli Et Sote nasıl yapılır)

Sebzeli Et Sote için kullanılan malzemeler :
350 dana kuşbaşı et
1,5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı fesleğen
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
3 adet arpacık soğan
tuz
karabiber

Sosu için:
1 yemek kaşığı un
çeyrek su bardağı su
tuz
karabiber

Tarifi :
Derin bir tencereye zeytinyağ ekleyip kızdırın.
Üzerine etleri ilave edip, suyunu çekene kadar kavurun.

Sıcak su, domates püresi ve fesleğeni tencereye ekleyin.

Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.

Havuç, patates ve kerevizi orta büyüklükte doğrayın.

Arpacık soğanların kabuklarını soyup, yıkayın.
Tencerede et 1 saat piştikten sonra sebzeleri, tuz ve karabiberi ekleyin.

Kısık ateşte 30 dakika daha pişirmeye devam edin.

Sürenin sonunda delikli kepçe yardımıyla sebze ve etleri tencerenin içinden alın.

Et suyunu sos için kullanmak üzere bir kenarda bekletin.

Sosunu hazırlamak için, unu suyun içinde karıştırın.

Tenceredeki et suyuna karışımı ilave edip, yoğunlaşana kadar pişirin.

Et ve sebzeleri tekrar bu sosun içine ekleyin.
Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Nisan 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.